Oryginalne i zamiennik najlepsze i najtańsze części do Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rauxel
    Ambiente
    • 2014
    • 238
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam ponownie, potrzebuje poznac cene pompki do spryskiwaczy (przod, tyl i reflektory) do Octavii II.

Czy takie cos bedzie pasowac ?

Komentarz

• icegoranet
      Elegance
      • 2011
      • 798

Zamieszczone przez Rauxel
      Witam ponownie, potrzebuje poznac cene pompki do spryskiwaczy (przod, tyl i reflektory) do Octavii II.

takie cos bedzie pasowac jak pokazales.
      U mnie oryginał - 130zł + wysylka

pozdr. Paweł

Komentarz

• Dboss
        Classic
        • 2015
        • 1

Cześć,
        Jaki jest koszt tylnego lewego zamka do O1. Nie znam numeru części, skoda z 2001 roku, zamek centralny z ryglowaniem.

Komentarz

• danielus7
          Drive
          • 2012
          • 88
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jaki polecacie płyn hamulcowy do 1.9 TDI 101 KM ?

Komentarz

• icegoranet
            Elegance
            • 2011
            • 798

Zamieszczone przez Dboss
            Cześć,
            Jaki jest koszt tylnego lewego zamka do O1. Nie znam numeru części, skoda z 2001 roku, zamek centralny z ryglowaniem.
            Witam,

zamiennik 117zł / oryginał - niestety 579zł

pozdr. Paweł

[ Dodano: Nie 22 Lut, 15 21:24 ]
            Zamieszczone przez danielus7
            Jaki polecacie płyn hamulcowy do 1.9 TDI 101 KM ?
            Tanio a dobrze:

jesli auto ma ESP - TRW DOT 4 dla aut z esp - 28zł litr
            jesli nie ma ESP - TRW DOT 4 - 22zł litr

a jesli lepiej i drozej :
            oryginalny płyn hamulcowy - 39zł litr

pozdrawiam, Paweł

Komentarz

• Tomaszek129
              Classic
              • 2013
              • 7

Witam
              Jaki koszt przepływomierza do 1,9 TDi AGR 90km.

Komentarz

• Rob79
                RS
                • 2011
                • 2521
                • Octavia I (1U2)
                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Witam
                Jaki koszt pompy vacum WWO 038145101B lub R 038145229- takie oznaczenia na niej znalazłem. O1 1,9 tdi alh. Pozdrawiam
                Robert

Komentarz

• icegoranet
                  Elegance
                  • 2011
                  • 798

Zamieszczone przez Tomaszek129
                  Witam
                  Jaki koszt przepływomierza do 1,9 TDi AGR 90km.
                  do 98 roku cala przeplywka - 530zł (pierburg) a od 98 rok - wklad pierburg - 273zł
                  Bosch ceny podobne, szajsu made in china nie wyceniam bo szkoda Twoich i moich nerwow :/

[ Dodano: Pon 23 Lut, 15 22:36 ]
                  Zamieszczone przez Rob79
                  Witam
                  Jaki koszt pompy vacum WWO 038145101B lub R 038145229- takie oznaczenia na niej znalazłem. O1 1,9 tdi alh. Pozdrawiam
                  engitech - 464zł / Pierburg 680zł

pozdr. Paweł

Komentarz

• krzys38
                    Classic
                    • 2015
                    • 11
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

witam jaki koszt kompletnego rozrzadu do AQY 2.0 99 r.pompa i reszta

Komentarz

• Rauxel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 238
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez icegoranet

takie cos bedzie pasowac jak pokazales.
                      U mnie oryginał - 130zł + wysylka

pozdr. Paweł
                      Przepraszam za pietrowe cytowanie ale pokazana pompka nie pasuje... czy zostaje tylko ASO i szukanie po VIN ? Kolego Pawle, czy masz takie same ?

Komentarz

• icegoranet
                        Elegance
                        • 2011
                        • 798

ta pompka musi pasowac, etka podaje ze pompa do spryskiwaczy lamp jest wlasnie taka, pozostaje kwestia szyby tylnej ale nie ma innej pompy. No chyba ze ja zle patrze. Jakby Ci sie cos w aSO udalo ustalic to niech pdoadzą Ci numer czesci bo ja na milion procent moge to miec taniej niz oni.

pozdr. Paweł

[ Dodano: Wto 24 Lut, 15 20:49 ]
                        Zamieszczone przez krzys38
                        witam jaki koszt kompletnego rozrzadu do AQY 2.0 99 r.pompa i reszta
                        Witam,
                        najlepszy zestaw - conti - 181zł / SKF 165zł

pompa wody
                        hepu - 173zł / SIL 110zł

wysylka poczta 13zł / kurier 23zł

Komentarz

• Rauxel
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 238
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W ASO podali mi nr pompki : 3b7 955 681. Ta, ktora mam, jest od Audi i rozni sie tylko trzema cyframi numeru : 8k0 955 681. Mechanik "na oko" stwierdzil, ze nie pasuje. Mam szukac innego ? Wygladem troche sie roznia.

Komentarz

• icegoranet
                            Elegance
                            • 2011
                            • 798

no wlasnie ta 3b7 to ja o niej myslalem ale ona nie ma wyjscia na tylną wycieraczke

8k0 955 681 - 133zł

ta 8k0 masz teraz i ona sie zepsuła czy jak ?

Komentarz

• Rauxel
                              Ambiente
                              • 2014
                              • 238
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie, oryginalnie jest ta 3b7. Ta zostala naprawiona i ta cieknie, aktualnie mam ja w aucie. Te 8k0 to ta nowa, od Audi, ktora ponoc nie pasuje. W ASO w Etce wyskoczyl nr pompki po VIN wlasnie 3b7. Pytanie, czy mam oddac te 8k0 czy bedzie pasowac ? Na zdjeciu obu, ktore wrzucilem, roznia sie troche - lewa to 3b7, prawa to 8k0.

Moze u mnie od spryskiwacza na tyl jest osobna pompka ?

Komentarz

• icegoranet
                                Elegance
                                • 2011
                                • 798

Nie, oryginalnie jest ta 3b7. Ta zostala naprawiona i ta cieknie, aktualnie mam ja w aucie. Te 8k0 to ta nowa, od Audi, ktora ponoc nie pasuje. W ASO w Etce wyskoczyl nr pompki po VIN wlasnie 3b7. Pytanie, czy mam oddac te 8k0 czy bedzie pasowac ? Na zdjeciu obu, ktore wrzucilem, roznia sie troche - lewa to 3b7, prawa to 8k0.

Moze u mnie od spryskiwacza na tyl jest osobna pompka ?
                                a to jesli oryginalnie jest 3b7 to taka ma byc mi wlasnie katalog taka podpowiada. 8k0 to faktycznie do audi i takich nie montowali u Ciebie na pewno wiec ja bym ją oddał a zakupił 3b7 zeby bylo tak jak w oryginale. Mozliwe ze na tył jest druga pompka, nie znam kazdego auta doglebnie )

Komentarz

• B_I_A_Ł_Y
                                  Ambiente
                                  • 2015
                                  • 176

Panowie kompletny rozrząd + pompa do 1.8t RS 180km w jakiej cenie będzie? Oczywiście z wysyłką.
                                  Czarnuch z charakterem....

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86062

Komentarz

• icegoranet
                                    Elegance
                                    • 2011
                                    • 798

Zamieszczone przez B_I_A_Ł_Y
                                    Panowie kompletny rozrząd + pompa do 1.8t RS 180km w jakiej cenie będzie? Oczywiście z wysyłką.
                                    raz a dobrze:

zestaw Conti - 439zł - to komplet z tłumkiem drgań
                                    pompa wody Hepu (niemcy) - 175zł

po wplacie na konto wysylka kurierem - gratis

pozdrawiam, Paweł

Komentarz

• poczatkujacy_v
                                      Classic
                                      • 2014
                                      • 2

Witam, jaka będzie cena wałka rozrządu do 1.9 TDI BKC? Z wysyłką?

Komentarz

• spacewalker
                                        Elegance
                                        • 2012
                                        • 942

IC do SuperB 1K0145803BM lub 1K0145803CA ?

Komentarz

• icegoranet
                                          Elegance
                                          • 2011
                                          • 798

Zamieszczone przez spacewalker
                                          IC do SuperB 1K0145803BM lub 1K0145803CA ?
                                          Czesc,

numer 1K0145803BM zamienia sie na: 1K0145803CA - 915zł za nowy oryginał Skody. Mysle ze mialbym opcje taniej zalatwic np. z Helli albo NRF (ale dopiero w poniedzialek mialbym cene bo jutro dystrybutor nie pracuje).

znalazlem Nissens - 611zł

pozdrawiam, Paweł

Komentarz

• rafi.skoda
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 37

Witaj icegoranet,
                                            Widzę że masz w niezłych cenach oryginalne części, potrzebowałbym kilka drobiazgów i nie tylko, autko Octavia 1,9 TDI, 90KM, 1997r. hatchback, AGR, potrzebuję:
                                            Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54
                                            śruby panewek wałka 068103384A M12x115 (056103397 M8x56) - co do tych śrub to potrzebuję te które mocują panewki a nie bardzo mogę się wyznać z rysunków w ETCE, dlatego podałem dwa symbole. Po prostu będę wymieniał szklanki (popychacze) a chcę to zrobić jak należy więc trzeba wymienić też śruby panewek wałka rozrządu.
                                            Podaj też cenę kompletnego rozrządu z pompą, interesuje mnie ten na którym można przejechać 90 tys km, oczywiście również ze wszystkimi śrubami itp. Ewentualnie rozrząd na pasku Conti CT1044.
                                            Z góry dziękuję.

Komentarz

• icegoranet
                                              Elegance
                                              • 2011
                                              • 798

Zamieszczone przez rafi.skoda
                                              Witaj icegoranet,
                                              Widzę że masz w niezłych cenach oryginalne części, potrzebowałbym kilka drobiazgów i nie tylko, autko Octavia 1,9 TDI, 90KM, 1997r. hatchback, AGR, potrzebuję:
                                              Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54
                                              śruby panewek wałka 068103384A M12x115 (056103397 M8x56) - co do tych śrub to potrzebuję te które mocują panewki a nie bardzo mogę się wyznać z rysunków w ETCE, dlatego podałem dwa symbole. Po prostu będę wymieniał szklanki (popychacze) a chcę to zrobić jak należy więc trzeba wymienić też śruby panewek wałka rozrządu.
                                              Podaj też cenę kompletnego rozrządu z pompą, interesuje mnie ten na którym można przejechać 90 tys km, oczywiście również ze wszystkimi śrubami itp. Ewentualnie rozrząd na pasku Conti CT1044.
                                              Z góry dziękuję.
                                              Czesc, no ja tez widze ciemnośc na tych rysunkach z etki, niech ktoś najwyzej sprostuje:
                                              Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54 - 9,90zł sztuka
                                              śruby panewek wałka 068103384A M12x115 - 25zł (056103397 M8x56) - 11zł

rozrzad oryginał Skoda - 695zł / Zestaw Conti na pasku CT1044 - 502zł

pompa wody - Hepu 167zł lub KWP - 149zł

pozdrawiam, Paweł

Komentarz

• rafi.skoda
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 37

Czesc, no ja tez widze ciemnośc na tych rysunkach z etki, niech ktoś najwyzej sprostuje:
                                                Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54 - 9,90zł sztuka
                                                śruby panewek wałka 068103384A M12x115 - 25zł (056103397 M8x56) - 11zł
                                                Zatem prosimy Kolegów o pomoc, która z powyższych dwóch podanych śrub, to śruba trzymająca panewki wałka rozrządu??
                                                Z góry dzięki.

[ Dodano: Nie 08 Mar, 15 08:46 ]
                                                Kolego icegoranet,

rozrzad oryginał Skoda - 695zł / Zestaw Conti na pasku CT1044 - 502zł

pompa wody - Hepu 167zł lub KWP - 149zł
                                                Czy w obu wersjach pompa wody jest oddzielnie?? Bo myślę ze w ori powinna byc oryginalna natomiast w zestawie Conti powinna być firmy Conti, chyba że te HEPU oraz KWP są jeszcze lepsze?? Drąże temat ponieważ szykuje mi się grubszy serwis i chcę to zobić bardzo solidnie.

Komentarz

• LaurinKlement
                                                  Drive
                                                  • 2014
                                                  • 59
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Czy ktoś posiada wiedzę na temat dostępności uszczelki pokrywy zaworów do 1.9 TDI AHF Octavia 1??
                                                  Wiadomo o co chodzi - w intercarsie mają błąd w katalogu i proponowana uszczelka przez nich nie pasuje do naszej pokrywy zaworów (chodzi o dwa przeciwległe wytłoczenia (pagórki) - powinny być identyczne w uszczelce)

Jeżeli ktoś coś wie, ma dojście do uszczelki to proszę o PW
                                                  Octavia 1 Laurin&Klement 1.9 TDI 110KM

Komentarz

• rafi.skoda
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 37

Kolego LaurinKlement,

Czy ktoś posiada wiedzę na temat dostępności uszczelki pokrywy zaworów do 1.9 TDI AHF Octavia 1??
                                                    Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd, bo sam potrzebowałem taką uszczelkę, ale do AGR'a i z tego co się dowiedziałem w moim przypadku uszczelka ta jest zintegrowana z pokrywą zaworową (dla mnie to troche głupota, ale niestety tak jest) i nie można jej dostać oddzielnie, tylko razem z pokrywą, nawet rysunki w ETCE, pokazują że jest co w całości.
                                                    Chyba że są jakieś zamienniki i można kupić oddzielnie, jednak ja takie drobiazgi wolę kupywać w oryginale.
                                                    Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...