Witam
Jaki koszt przepływomierza do 1,9 TDi AGR 90km.
do 98 roku cala przeplywka - 530zł (pierburg) a od 98 rok - wklad pierburg - 273zł
Bosch ceny podobne, szajsu made in china nie wyceniam bo szkoda Twoich i moich nerwow :/
[ Dodano: Pon 23 Lut, 15 22:36 ]
Zamieszczone przez Rob79
Witam
Jaki koszt pompy vacum WWO 038145101B lub R 038145229- takie oznaczenia na niej znalazłem. O1 1,9 tdi alh. Pozdrawiam
ta pompka musi pasowac, etka podaje ze pompa do spryskiwaczy lamp jest wlasnie taka, pozostaje kwestia szyby tylnej ale nie ma innej pompy. No chyba ze ja zle patrze. Jakby Ci sie cos w aSO udalo ustalic to niech pdoadzą Ci numer czesci bo ja na milion procent moge to miec taniej niz oni.
pozdr. Paweł
[ Dodano: Wto 24 Lut, 15 20:49 ]
Zamieszczone przez krzys38
witam jaki koszt kompletnego rozrzadu do AQY 2.0 99 r.pompa i reszta
Witam,
najlepszy zestaw - conti - 181zł / SKF 165zł
W ASO podali mi nr pompki : 3b7 955 681. Ta, ktora mam, jest od Audi i rozni sie tylko trzema cyframi numeru : 8k0 955 681. Mechanik "na oko" stwierdzil, ze nie pasuje. Mam szukac innego ? Wygladem troche sie roznia.
Nie, oryginalnie jest ta 3b7. Ta zostala naprawiona i ta cieknie, aktualnie mam ja w aucie. Te 8k0 to ta nowa, od Audi, ktora ponoc nie pasuje. W ASO w Etce wyskoczyl nr pompki po VIN wlasnie 3b7. Pytanie, czy mam oddac te 8k0 czy bedzie pasowac ? Na zdjeciu obu, ktore wrzucilem, roznia sie troche - lewa to 3b7, prawa to 8k0.
Moze u mnie od spryskiwacza na tyl jest osobna pompka ?
Nie, oryginalnie jest ta 3b7. Ta zostala naprawiona i ta cieknie, aktualnie mam ja w aucie. Te 8k0 to ta nowa, od Audi, ktora ponoc nie pasuje. W ASO w Etce wyskoczyl nr pompki po VIN wlasnie 3b7. Pytanie, czy mam oddac te 8k0 czy bedzie pasowac ? Na zdjeciu obu, ktore wrzucilem, roznia sie troche - lewa to 3b7, prawa to 8k0.
Moze u mnie od spryskiwacza na tyl jest osobna pompka ?
a to jesli oryginalnie jest 3b7 to taka ma byc mi wlasnie katalog taka podpowiada. 8k0 to faktycznie do audi i takich nie montowali u Ciebie na pewno wiec ja bym ją oddał a zakupił 3b7 zeby bylo tak jak w oryginale. Mozliwe ze na tył jest druga pompka, nie znam kazdego auta doglebnie )
numer 1K0145803BM zamienia sie na: 1K0145803CA - 915zł za nowy oryginał Skody. Mysle ze mialbym opcje taniej zalatwic np. z Helli albo NRF (ale dopiero w poniedzialek mialbym cene bo jutro dystrybutor nie pracuje).
Witaj icegoranet,
Widzę że masz w niezłych cenach oryginalne części, potrzebowałbym kilka drobiazgów i nie tylko, autko Octavia 1,9 TDI, 90KM, 1997r. hatchback, AGR, potrzebuję:
Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54
śruby panewek wałka 068103384A M12x115 (056103397 M8x56) - co do tych śrub to potrzebuję te które mocują panewki a nie bardzo mogę się wyznać z rysunków w ETCE, dlatego podałem dwa symbole. Po prostu będę wymieniał szklanki (popychacze) a chcę to zrobić jak należy więc trzeba wymienić też śruby panewek wałka rozrządu.
Podaj też cenę kompletnego rozrządu z pompą, interesuje mnie ten na którym można przejechać 90 tys km, oczywiście również ze wszystkimi śrubami itp. Ewentualnie rozrząd na pasku Conti CT1044.
Z góry dziękuję.
Witaj icegoranet,
Widzę że masz w niezłych cenach oryginalne części, potrzebowałbym kilka drobiazgów i nie tylko, autko Octavia 1,9 TDI, 90KM, 1997r. hatchback, AGR, potrzebuję:
Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54
śruby panewek wałka 068103384A M12x115 (056103397 M8x56) - co do tych śrub to potrzebuję te które mocują panewki a nie bardzo mogę się wyznać z rysunków w ETCE, dlatego podałem dwa symbole. Po prostu będę wymieniał szklanki (popychacze) a chcę to zrobić jak należy więc trzeba wymienić też śruby panewek wałka rozrządu.
Podaj też cenę kompletnego rozrządu z pompą, interesuje mnie ten na którym można przejechać 90 tys km, oczywiście również ze wszystkimi śrubami itp. Ewentualnie rozrząd na pasku Conti CT1044.
Z góry dziękuję.
Czesc, no ja tez widze ciemnośc na tych rysunkach z etki, niech ktoś najwyzej sprostuje:
Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54 - 9,90zł sztuka
śruby panewek wałka 068103384A M12x115 - 25zł (056103397 M8x56) - 11zł
Czy w obu wersjach pompa wody jest oddzielnie?? Bo myślę ze w ori powinna byc oryginalna natomiast w zestawie Conti powinna być firmy Conti, chyba że te HEPU oraz KWP są jeszcze lepsze?? Drąże temat ponieważ szykuje mi się grubszy serwis i chcę to zobić bardzo solidnie.
Czy ktoś posiada wiedzę na temat dostępności uszczelki pokrywy zaworów do 1.9 TDI AHF Octavia 1??
Wiadomo o co chodzi - w intercarsie mają błąd w katalogu i proponowana uszczelka przez nich nie pasuje do naszej pokrywy zaworów (chodzi o dwa przeciwległe wytłoczenia (pagórki) - powinny być identyczne w uszczelce)
Jeżeli ktoś coś wie, ma dojście do uszczelki to proszę o PW
Czy ktoś posiada wiedzę na temat dostępności uszczelki pokrywy zaworów do 1.9 TDI AHF Octavia 1??
Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd, bo sam potrzebowałem taką uszczelkę, ale do AGR'a i z tego co się dowiedziałem w moim przypadku uszczelka ta jest zintegrowana z pokrywą zaworową (dla mnie to troche głupota, ale niestety tak jest) i nie można jej dostać oddzielnie, tylko razem z pokrywą, nawet rysunki w ETCE, pokazują że jest co w całości.
Chyba że są jakieś zamienniki i można kupić oddzielnie, jednak ja takie drobiazgi wolę kupywać w oryginale.
Pozdrawiam.
Komentarz